Veelgestelde vragen

Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je baby, zeker als je baby buik- of darmkrampjes heeft. Maar je weet niet altijd precies wat je moet doen. De meest gestelde vragen (en antwoorden natuurlijk) vind je hier. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Infacol is een effectief medisch hulpmiddel en helpt vastzittende lucht in de maag en darmen te bevrijden. Infacol bevat simeticon (anti-flatulent) en wordt niet in de bloedbaan opgenomen. Het heeft een natuurlijke sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen.
Infacol is makkelijk toe te dienen dankzij de gebruiksvriendelijke plastic pipet.

Onderstaande symptomen zijn een aanwijzing dat je baby last kan hebben van buik- en darmkrampjes

  • schril en doordringend huilen, gedurende meerdere uren per dag (vaak erger aan het einde van de middag of de avond)
  • het optrekken van de beentjes tot aan de borst
  • het samenballen van de hand tot een vuist
  • rood gezicht tijdens het huilen (gesloten ogen)
  • geen andere aanwijsbare reden voor het huilen

N.B. diarree, overgeven en hoge temperaturen zijn overigens géén symptomen van buik- en darmkrampjes. Dus als je baby daar last van heeft of je bent onzeker over de oorzaak, neem dan contact op met je huisarts.

Baby’s krijgen tijdens hun voeding lucht binnen. Deze lucht kan in baby’s buik of darmen vast gaan zitten en veroorzaakt dan buik- en darmkrampjes. De buik- en darmkrampjes kunnen veroorzaakt worden door de opbouw van kleine gasbellen die vastzitten in de darmen. Het niet kwijt kunnen van vastzittende lucht is voor je baby wel erg pijnlijk, maar gelukkig is het hebben van de kramp geen medisch probleem.
Massage kan rustgevend werken als je baby last heeft van buik- en darmkrampjes. Het is bovendien ontspannend voor zowel ouder als kind.
Geef je baby Infacol. Infacol is een effectief medisch hulpmiddel dat helpt vastzittende lucht in de maag en darmen te bevrijden. Infacol wordt niet in het lichaam opgenomen, maar zorgt er voor dat de kleine gasbellen worden samengevoegd tot grote gasbellen die makkelijk door je baby als lucht kunnen worden afgevoerd.
Gebruik Infacol voor elke voeding en gedurende een aantal dagen voor een goed resultaat. Als je Infacol gedurende langere tijd gebruikt kan het zelfs helpen om de ophoping van gas te voorkomen.
Infacol kan vanaf de geboorte en voor onbepaalde tijd gebruikt worden. Infacol wordt niet in de bloedbaan opgenomen. Het heeft een natuurlijke sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen.
Druppel voor elke voeding een gevulde pipet (0,5 ml) achter op de tong van je baby. Indien noodzakelijk kan dit tijdelijk verhoogd worden tot twee gevulde pipetten (1 ml).
Infacol is makkelijk toe te dienen dankzij de gebruiksvriendelijke plastic pipet.
Infacol kan vanaf de geboorte gebruikt worden.
Er zijn een aantal overeenkomsten, maar het allerbelangrijkste verschil is dat baby’s met een lactose intolerantie last hebben van diarree en baby’s met buik- en darmkrampjes niet. Als je vermoedt dat je baby lactose intolerant is, neem dan contact op met je huisarts of consultatiebureau-arts.
Infacol is te koop bij alle apotheken en drogisterijen. Bekijk het overzicht door hier te klikken.

De werkzame stof van Infacol is simeticon (40mg/ml)
Naast simeticon (40mg/ml) bevat Infacol de volgende hulpstoffen:
Gezuiverd water, natuurlijke sinaasappelsmaak, natriumsaccharine, hypromellose, methyl hydroxybenzoate, propyl hydroxybenzoate.

Infacol is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
KOAG KAG 2977-1114-1571