Tips bij darmkrampjes

Gelukkig zijn darmkrampjes een tijdelijk probleem en zijn ze bovendien eenvoudig te verhelpen. Hieronder volgen wat eenvoudige tips die je daarbij kunnen ondersteunen.

Bij darmkrampjes is het niet nodig om het voedingspatroon van je baby aan te passen en ook speciale dieetvoeding is niet nodig, Infacol wordt gegeven vóór elke voeding. Het is dus ook geschikt om bij borstvoeding te gebruiken.

Het is lastig om te bepalen wat de oorzaak is van darmkrampjes. Maar meestal is een nog niet volledig ontwikkeld darmstelsel het probleem en dat gaat gelukkig vanzelf na een paar maanden over.

Als je flesvoeding geeft, neem er dan de tijd voor. 15 tot 20 minuten zonder de pauzes in de voeding. Gebruik ook een speen met een klein gaatje zodat je baby vanzelf rustiger en minder gulzig gaat drinken.

Als je borstvoeding geeft is het verstandig om bij te houden wat je eet en drinkt om zo te ontdekken of je baby misschien overgevoelig is voor voedingsstoffen uit jouw voeding.

Laat je baby voldoende boeren tijdens de voeding. Probeer ook eens om je voeding te onderbreken, zodat de voeding even de tijd krijgt om te zakken.

Je baby in bad doen voordat hij gaat slapen, maakt dat hij helemaal ontspannen gaat slapen. Dit kun je natuurlijk ook toepassen op een moment dat je baby darmkrampjes heeft, eigenlijk altijd prettig voor je baby.

Massage kan rustgevend werken als je baby last heeft van buik- en darmkrampjes. Het is bovendien ontspannend voor zowel ouder als kind. Masseer de buik met ronde bewegingen in de richting van de klok.

Infacol is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
KOAG KAG 2977-1114-1571